Uitgebreid zoeken

Wattage (W)

5 W - 75 W

Lumen (output armatuur)

800 lm - 7600 lm

Lichtkleur (Kelvin)

Installatiediameter min. (mm)

Between 
and 

Dimbaar

Kantoren

Goede verlichting in kantoren is erg belangrijk. Het is tenslotte een plek waar mensen langdurig aanwezig zijn en zo prettig mogelijk hun werk moeten kunnen doen. Bij de keuze van verlichting voor kantoren zijn er enkele aandachtspunten:

  • Het juiste lichtniveau is van belang; er moet voldoende licht zijn om de productiviteit te ondersteunen. Het is raadzaam om het lichtniveau af te stemmen op het gebruik van de desbetreffende ruimtes. Een werkplek heeft bijvoorbeeld een hoger lichtniveau nodig dan een garderobe.
  • Daarbij is de lichtkleur belangrijk; bepaal welke kleur als prettig wordt ervaren voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Lichtkleur kan een ruimte een bepaalde sfeer geven.
  • Daarnaast wordt het visuele comfort van de verlichting beïnvloed door de mate van verblinding, de UGR-waarde (Unified Glare Rating). Hoe lager die waarde, hoe minder lichthinder ervaren wordt. De richtlijnen voor UGR-waardes voor diverse soorten ruimtes zijn vastgelegd in NEN-normen.
  • Ook het design van de verlichting is een aandachtspunt. Een kantoor is vaak een visitekaartje; het interieurdesign van het kantoor bepaalt de uitstraling van het pand en het bedrijf. Daarbij hoort ook het design van de verlichting; kies dus armaturen met de gewenste kenmerken én met een design dat past bij de rest van het interieur.
  • Omdat ruimtes in kantoren vaak ook voor meerdere doeleinden gebruikt worden is het aan te raden om verlichting te kiezen die dat ondersteunt. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan dimbare armaturen; de lichtsterkte kan daarmee afgestemd worden op het gebruik van de ruimte. Door dimbare armaturen te gebruiken wordt de verlichting ook nog energiezuiniger.
  • Een andere energiezuinige optie is het gebruik van sensoren. Het is mogelijk om armaturen aan de sluiten op een losse sensor, maar er zijn ook armaturen die een ingebouwde sensor hebben. Hiermee kan ervoor gezorgd worden dat er alleen verlichting aan is als een ruimte daadwerkelijk in gebruik is.

Wij adviseren u graag over de juiste verlichting voor uw kantoorruimtes. Hierbij zorgen wij voor een maatwerk advies waarbij we rekening houden met de specifieke kenmerken van uw ruimtes, het gebruik en de gebruikerswensen.